Apple Logic Pro 11 – оновлення популярної професійної DAW для macOS та iOS

Apple Logic Pro 11

Apple офіційно анонсувала оновлення своєї популярної цифрової аудіо робочої станції (DAW) — Logic Pro 11 для macOS та Logic Pro 2 для iPad, які пропонують багато нових творчих можливостей для користувачів. За словами представників компанії, нові версії програмного забезпечення для запису музики запропонують «найкращий досвід створення музики в галузі», натякаючи на багато змін, які очікують користувачів. Основна увага приділяється реалізації функцій, заснованих на алгоритмах машинного навчання і штучного інтелекту, які обіцяють значно спростити або полегшити роботу музикантів і звукорежисерів.

Нові функції Logic Pro 11:

Apple Logic Pro 11 Session Players

Session Players: Ця функція розширює можливості популярного плагіна Drummer, додаючи нових віртуальних музикантів — Bass Player та Keyboard Player. 

Bass Player – це новий генеративний інструмент на основі AI, який дозволяє вибирати між вісьмома різними басистами, що відрізняються манерою гри та пасують під різні стилі музики. За словами компанії, басисти були навчені «на основі гри найкращих музикантів сучасності», проте про кого саме йдеться, не уточнюється. Серед підтримуваних прийомів гри та артикуляцій відзначаються слайди, піццикато та ноти-примари, при цьому користувачі зможуть самостійно задати частоту та інтенсивність їх застосування. Він також може реагувати на зміни акордів за допомогою параметра Chord Track, а його елементи керування дозволяють контролювати динаміку.

Apple Logic Pro 11 Bass-Player iPad

 

Частина віртуальних басистів грає лише медіатором, тому для таких передустановок передбачено окремий набір параметрів. Крім вже згаданих прийомів гри, користувачі можуть задати особливості гри медіатором – силу ударів, їхній напрямок та інші опції. На додаток до цього Bass Player оснащується бібліотекою зі 100 лупів у різних стилях.

Keyboard Player схожий за своїми можливостями на Bass Player, включає чотирьох віртуальних музикантів, які грають у різних стилях. Він дозволяє вибрати одну з трьох різних позицій мікрофона і додати шум педалі, шум клавіш, зразки Release і приємний резонанс. Відзначається, що програмне забезпечення було розроблено з функціональним розділенням на групи, для можливості розділення звукових файлів одним натисканням кнопки на барабанах, басах, вокалах та інших інструментах

Під час роботи Bass Player та Keyboard Player генерують окремий акордовий трек з можливістю детального налаштування. Крім особливостей виконання, користувачі зможуть змінити і звучання інструментів, на яких грають програмні помічники, використовуючи нові стокові плагіни Studio Bass та Studio Piano.

Apple Logic Pro 11 Stem Splitter

 

Stem Splitter: Ця функція дозволяє розділяти аудіозаписи на окремі доріжкі (ударні, бас, вокал та інші інструменти), що значно спрощує процес реміксування та редагування звукових доріжок. Результати роботи Stem Splitter розміщуються на нових доріжках в проекті програми, а користувачі можуть працювати з ними відразу після поділу.

Apple Logic Pro 11 ChromaGlow

ChromaGlow Intelligence Processor: Новий процесор є продуктивним і ефективним сатуратором з вбудованим штучним інтелектом, розробники описують його як: «генератор тепла», заснований на «шанованому студійному обладнанні». Про які саме пристрої йдеться, не уточнюється, проте відомо, що плагін запропонує п’ять різних стилей насичення (сатурації) і параметри для формування звукової текстури кожного зразка, що дозволяє додати теплоти та рельєфності звуку.

Apple Logic Pro 11 Dolby Atmos

Покращення Dolby Atmos: Тепер ви можете редагувати метадані Downmix і Trim для дискретного моніторингу. Відредаговані метадані записуються у файли ADM BWF під час експорту та з’являться під час створення проектів із наявних файлів ADM BWF. Ви можете вибрати один із кількох алгоритмів і налаштувати параметри, які використовуються під час рендерингу міксу Dolby Atmos для різних компоновок динаміків. Крім того, використовуючи формат моніторингу 5.1.2 у плагіні Dolby Atmos, ви можете використовувати сумісний ресівер об’ємного звуку для моніторингу міксу Dolby Atmos.

Apple Logic Pro 11 Studio

Додаткові покращення: У новій версії також додано можливість автоматичного запису в реальному часі з використанням зовнішнього обладнання. Розширені можливості редагування MIDI та поліпшення інтерфейсу. Формат запису за замовчуванням тепер – WAV, що дозволяє записувати довший час без перерв і забезпечує підвищену сумісність із аудіопродуктами сторонніх виробників.

Доступність та ціни:

Logic Pro 11 для Mac доступний у Mac App Store за $199.99, а Logic Pro для iPad 2 — за $4.99 на місяць або $49 на рік. Існуючі користувачі можуть оновитися безкоштовно. Для роботи з Logic Pro 11 потрібна macOS Ventura 13.5 або пізніша версія, а для Logic Pro для iPad 2 — iPadOS 17.4 або пізніша версія.

Просто введи E-MAIL!

Подпишись на новости Soundman 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest