MAG Audio AIR-C – нова лінійка інсталяційної акустики

Символічно, що повернення та українізація блогу Soundman стартує з новини про нову лінійку акустики саме від українського виробника. MAG Audio давно відомі не тільки вдома, але й далеко за межами України і на диво за кордоном мають більше визнання, ніж на батьківщині. Окрім MAG Audio також існують суб-бренди MAG Cinema і MAG Theatron, присвячені професійному та домашньому кінотеатральному обладнанню.

Хто слідкував за сторінками компанії, швидше за все відчув, що певний час кіно-напрямок розвивався дуже бурхливо, та вивів MAG Cinema у топ світових лідерів на цьому ринку. Компанія має у портфоліо більше 5000 кінозалів по всьому світу, стала офіційним постачальником обладнання для Канського кінофестивалю, а один з обладнаних акустикою MAG Cinema залів у Афінах отримав звання “Найкращого кінотеатру року”. 

Могло скластися враження, що компанія дещо відсторонилася від ринку професійної акустики, але насправді весь цей час незважаючи на пандемію та війну тривали розробки. І ось перші результати анонсуються публічно. Нагадаю, що MAG Audio це виробник акустики з фактично повним циклом. Тобто на підприємстві розроблено і створено не тільки кінцевий продукт, але й більшість його компонентів, включаючи гучномовці. З них, власне, колись і починалась історія компанії у далекому 1991 році. З певного моменту компанія припинила продаж динаміків як готового продукту і сконцентрувалась на акустичних системах, створюючи динамічні головки під власні потреби і під конкретні задачі. 

Нова лінійка MAG AIR-C була анонсована нещодавно і вже зацікавила багатьох спеціалістів. Справа в тому, що це інсталяційна акустика, яка претендує на високу якість саунду, наближеного до HiFi. За задумкою виробника, вона повинна стати проривом та знахідкою для тих випадків, коли потрібна дуже висока якість звучання, а звичайні пластикові фонові гучномовці не можуть її забезпечити. Безумовно, існують рішення від топових брендів з якісним саундом, але бюджет також може стати захмарним.

Як звукоінженер я стикався з такими проектами і доводилось виходити з положення, використовуючи недешеву акустику відомого німецького бренду. Так, вийшло круто, але космічно дорого. Якби тоді існувала лінійка AIR-C, інсталяція обійшлась би у 3-4 рази дешевше при збережені або навіть покращені якісних показників. 

MAG Audio AIR C24, C4, C5 MAG Audio AIR C6, C8

Лінійка наразі складається з п’яти моделей: AIR C24, C4, C5, C6, C8. Число означає розмір вуфера у дюймах, а С24 – це 2 х 4″. Серія умовно поділена на дві групи моделей, які мають деякі конструктивні відмінності і можуть відрізнятись за призначенням. Наприклад, C24, C4 та C5 – позиціонуються більше як Hi-Fi звук, що повинен створювати якісний музичний фон, який задовільнить навіть дуже вибагливих слухачів/відвідувачів закладу. Вони побудовані на динаміках з резиновим підвісом та використовується шовковий купольний твітер.

MAG Audio AIR-C Open Grille

Старші моделі C6 та C8 мають більш професійні риси, використовуються потужніші динаміки і титанові ВЧ-драйвери з котушкою 1,5” та горловиною 0,75”. Вони дозволяють досягти значно більш високих рівнів звукового тиску, зберігаючи високу якість саунду. Тобто ці системи можуть використовуватись не тільки для фонової музики, але й щоб підтримати роботу діджея в закладі, стати зональними гучномовцями у караоке або нічному клубі, озвучити розбірливу трансляцію динамічних спортивних чи музичних подій у галасливому пабі, створити танцювальну атмосферу чи послужити для вокального виступу на сцені. Що важливо, акустичні системи створюються так, щоб працювати від будь-якого підсилювача. Але звісно, будуть створені пресети для Armonia, які забезпечать найбільш якісне звучання. 

MAG Polycomp - гібридна технологія корпусу

Кожна колонка лінійки AIR-C має солідний композитний корпус створений за фірмовою технологією Polycomp©. Переважна частина каркасу з дерева (75% складає фанера), але є частини з поліуретану, який при литті проникають у волокна фанери, утворюючи жорстку конструкцію. Поєднання матеріалів різної щільності додатково гасить паразитні вібрації. Отримана форма корпусу зменшує кількість внутрішніх стоячих хвиль, що позитивно впливає на якість звучання. Також всі системи мають рівень захисту IP54, тому можуть довготривало застосовуватися на вулиці під накриттям, зокрема на терасах, верандах, паркуваннях, у басейнах і т.п. 

MAG Audio AIR-C mounting

Традиційно для MAG — добре продумана ситуація з кріпленням. Передбачено два типи: настінний та стельовий. Вони дають можливість точно спрямувати акустику у двох площинах та надійно її зафіксувати. Кріплення входитиме в поставку, але тип комплектації потрібно буде вибрати в момент замовлення.

Передбачено трансформаторні моделі С4Т та С5Т для мереж 70/100В, а моделі С6 та С8 опціонально можуть бути не тільки 16 але й 8 Ом. Модель C24 буде існувати тільки у варіанті 8 Ом. 

MAG Audio AIR-T Function

Поворотний ВЧ-рупор дає змогу точно визначити зону обслуговування та забезпечує покриття 100х70 градусів. Захисна сітка легкознімна, на двох болтах, що полегшує доступ до зміни дисперсії з горизонтальної на вертикальну навіть після встановлення в інтер’єр. Що приємно, у стоку будуть доступні одразу чорний і білий колір, а за необхідності можна зробити спецзцамовлення на будь-який колір за табличкою RAL.

MAG Audio AIR C6, C24 Black & White

AIR-C має досить широкий спектр інсталяційних застосувань. Там де потрібна максимально висока якість звучання, простота встановлення і надійність 24/7: магазини, торгові центри, кафе, бари, ресторани, клуби, фойє театрів, кінотеатрів, цирків, будинків культури, літні майданчики, спортивні споруди, готелі, конференц-зали, релігійні споруди, тощо. Залишилось тільки дочекатись їх у продажу, щоб послухати власними вухами.

За інформацією виробника, старт продажів заплановано на кінець березня, отже не так вже й довго чекати. Роздрібна вартість буде починатись приблизно з 260$, а більш точні технічні характеристики і ціни будуть оголошені ближче до старту продажів. Хто хоче отримати цю інформацію раніше, можуть звернутись до виробника.

Просто введи E-MAIL!

Подпишись на новости Soundman 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest