Powersoft Unica – підсилювачі становляться “хмарними”.

Powersoft Unica All Models Block

Powersoft представила на виставці ISE 2023 в Барселоні свою третю генерацію платформ підсилення для ринку інсталяції серією Unica. Виробник визначає її як найдосконалішу за 28-річну історію компанії, яка “використовує наступне покоління хмарних технологій для забезпечення безпечного та послідовного користувацького досвіду для будь-якого масштабу інсталяцій”.

Лінійка складається з трьох моделей на чотири канали (Unica 9K4, 12K4 та 16K4 з потужністю відповідно 9 000 Вт, 12 000 Вт та 16 000 Вт) та трьох вісьмиканальних моделей (Unica 2K8, 4K8 та 8K8 з потужністю 2 000 Вт, 4 000 Вт та 8 000 Вт).

Завдяки високій щільності питомої потужності, високій якості звуку та ефективності, що підтверджується п’ятьма новими та чотирма існуючими патентами, Unica представляє найновіше покоління платформ підсилювачів Powersoft, розроблених для задоволення потреб будь-яких інсталяцій за допомогою єдиного сімейства продуктів

Хмарний сервіс Universo:

Powersoft Unica Armonia

На додаток до добре відомих функцій програмного забезпечення ArmoniaPlus, Powersoft представляє інновацію у вигляді хмарного сервісу Universo. Це важлива віха в еволюції хмарних пристроїв, що забезпечує можливості віддаленого керування, моніторингу і аналізу помилок з будь-якого місця через підключення до Інтернету. Хмарна інтеграція дає змогу зберігати та ділитися проектами в Інтернеті, підтримувати оновлення мікропрограми підсилювача або легко інтегруватись із сторонніми системами через API. Швидка зміна або перегляд системи, якщо щось не працює, можлива без необхідності бути на місці.

“Unica розроблена для адаптації до майбутніх функцій та розширення вже закладених функцій, щоб задовольнити найбільш вибагливі вимоги дизайну звуку в найближчі роки, щоб все залишалось в рамках однієї платформи”, – каже Ластруччі. “Слухаючи відгуки клієнтів та вимоги ринку і використовуючи нашу пристрасть та винахідливість у дослідженнях та розробках, ми утворили з Unica дійсно готову до майбутнього підсилювальну платформу”.

Живлення та економічність Unica: 

Блок живлення Unica виводить ефективність і практичність, характерні для Powersoft, на новий рівень, що призводить до зменшення втрат енергії через відпрацьоване тепло. Останнє покоління корекції коефіцієнта потужності (PFC) і технологія системи-на-чіпі забезпечує мінімальне енергоспоживання та низьке розсіювання тепла. Технологія Smart Rails Management (SRM) дозволяє шинам живлення адаптуватися в режимі реального часу, регулюючи необхідну вихідну напругу, щоб максимізувати ефективність і зменшити втрати холостого ходу. Економічний режим додатково зменшує споживання електроенергії, що призводить до більш холодних реків і зниження довгострокових експлуатаційних витрат. Новий підхід до управління температурою призводить до мінімізації шуму вентилятора. 

Зовнішність Unica:

Powersoft Unica front

Зовні підсилювачі потужності Unica мають простий дизайн і всі виконані у типорозмірі 1U/19 дюймів. Новим для інсталяційної лінійки Powersoft є 2″ кольоровий дисплей на передній панелі. Ви можете використовувати дві кнопки для переміщення між вісьмома інформаційними вікнами, які надають інформацію про мережу, джерело живлення, контроль рівня, завантажені налаштування, а також години роботи.

Powersoft Unica 8K8 open iso

Решта площі передньої частини складається з перфорованої сітки з фільтром, через який всмоктується повітря для охолодження. Решітка, яка кріпиться за допомогою магнітів, легко знімається для чищення (без інструментів).

Powersoft Unica rear

Підключення до мережі живлення здійснюється на задній панелі через розетку IEC (20 A). Виходи на акустику розташовані посередині  тилової панелі, виконані на великих роз’ємах Phoenix PC 5/8. Правіше розташовані аналогові входи з Phoenix MC 1.5/6. Далі – три порти Ethernet RJ45 / 1 Гбіт  для мережі Dante/AES67, які можуть працювати в режимі комутації або резервування. 

Мережевий роз’єм з позначкою ETH1 має абревіатуру PoE (Клас 4), тобто це з’єднання може забезпечити внутрішній DSP живленням, підтримуючи завантаження та всі функції DSP, якщо основне живлення не подається, що дозволяє налаштувати його заздалегідь. Також перезапуск підсилювача виконується дуже швидко, менш ніж за 0,5 с (порівняно з повним запуском, який займає 10 с). Під ETH1 розташовані роз’єм USB 3 типу A для USB-накопичувача і Type-C.

Всередині

Powersoft Unica 8K8 open top

Перероблені вхідні і вихідні секції мають найвище співвідношення сигнал/шум, коли-небудь досягнуте в підсилювачах Powersoft. Ця нова технологічна платформа має на меті гарантувати точне відтворення лінійного та цифрового сигналів у високопродуктивних інсталяціях.

Незалежно від моделі, підсилювач потужності забезпечує максимальну вихідну напругу 160 Вpk. Максимальний вихідний струм 30, 40 або 48 Apk. Максимальна вихідна напруга кваліфікує силовий каскад для прямої роботи без трансформатора в лінію 100 вольт. Однак високі вихідні струми також дозволяють працювати з низьким опором (Low-Z) до 2 Ом. 

У порівнянні з існуючими продуктами Powersoft, Unica також виграє від покращеного розподілу живлення, розробленого для вихідної частини. Кожен вихідний канал може видавати вдвічі більше потужності з асиметричним навантаженням. Наприклад, модель 8K8 має 8 каналів по 1 кВт, але якщо задіяні тільки половина каналів, вони можуть видавати вдвіче більше потужності – до 2 кВт на канал. 

На додаток до максимального струму та максимальної вихідної напруги вихідного каскаду, максимальна вихідна потужність в основному визначається блоком живлення, який може видавати лише певну загальну потужність протягом певного періоду часу. Крім того, існують інші граничні умови, такі як SOA (Save Operation Area) силових напівпровідників або максимальне навантаження на електромережу. Наприклад, коли кілька підсилювачів потужності мають спільно використовувати фазу 16 ампер або підсилювач потужності працює в мережі 110 вольт. Незалежно від цього вихідний каскад може працювати з напругою мережі від 80 до 265 В і частотою мережі від 50 до 60 Гц. 

Гаряча заміна:

Оскільки системні інтегратори зазвичай витрачають багато зусиль на те, щоб мінімізувати час простою своїх систем, Powersoft вирішив цю галузеву проблему. Було розроблено нову функцію гарячої заміни підсилювача Easy Swap. Якщо USB-накопичувач під’єднано до заднього порту USB, підсилювач потужності постійно копіює на нього резервну копію своєї конфігурації.. Включаючи вбудоване програмне забезпечення, яке зараз використовується. Якщо підсилювач необхідно замінити через несправність, повну резервну копію також можна легко перенести з флешки на замінний пристрій через порт USB. При необхідності мікропрограму також буде оновлено до відповідного статусу. Процес настільки простий у виконанні, що його можуть виконати навіть люди, які не мають технічних знань, що значно скорочує потенційні простої.

І для тих, хто вже загорівся — не дуже приємна інформація: перші поставки плануються лише у третьому кварталі 2023 року, тобто доведеться зачекати. Ціни також поки що невідомі. 

Просто введи E-MAIL!

Подпишись на новости Soundman 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest