SHURE AD600 – спектральний менеджер для Axient Digital

Shure AD600 Axient_Digital Spectrum Manager front view

SHURE продовжує доводити своє лідерство в області забезпечення якісного РЧ-менеджменту для сценічних радіосистем та з випуском спектрального менеджера AD600 робить новий крок, який виводить компанію на ще більш недосяжний для конкурентів рівень. Нагадаємо, що попередник цієї новинки — AXT600 був створений ще за часів аналогового Axient та мав певні обмеження, хоч до цього часу непогано справлявся зі своїми задачами. Але прогрес рухається далі, все переходить на цифру, зростають обчислювальні потужності та можливості процесінгу, отже настав час оновитися.

Між анонсами двох поколінь пристроїв пройшло 10 років, на світлинах вище ви можете побачити що змінилось зовні. Перше, що кидається в око — два монохромних екрани невисокої роздільної здатності замінив новий, кольоровий 6″ TFT дісплей високої якості, на якому тепер відображаються графіки, дуже схожі на ті, що ми бачили у Wireless Workbench. Дизайн виконаний у єдиному стилі з усією лінійкою Axient Digital, тож тепер комплект у реку дивиться більш гармонійно. 

Але звичайно, це не всі зміни, тому перерахую решту інновацій AD600:

  • Збільшився робочий діапазон сканування, тепер він складає 174 МГц – 2 ГГц
  • Збільшилась швидкість сканування, по деяким даним у 100 разів (!)
  • Тепер можливе сканування в режимі реального часу для пошуку доступних частот та моніторингу радіочастотної активності
  • Шість антенних входів для підтримки покриття для кількох антен і місць розташувань
  • Можливість прийому і прослуховування не тільки аналогових сигналів, а також стандарту Axient Digital + режими HD
  • USB-з’єднання для зовнішнього зберігання даних сканування, журналів подій та інших даних
  • 4-портовий мережевий інтерфейс
  • Підключення Dante для розширеного моніторингу звуку у всій мережі
  • Є опція живлення змінним і постійним струмом для більшої надійності
  • Розширені інструменти для перегляду, аналізу та прослуховування радіочастотної активності

Функції керованої координації, доступні на AD600, надають користувачам можливість планувати, сканувати та розгортати частоти для всієї системи або глибоко занурюватися для повного контролю в складних радіочастотних середовищах. Крім того, доступні розширені інструменти для аналізу спектру, прослуховування радіочастотної активності, збору даних і проведення випробувань на місці.

У поєднанні з іншими рішеннями екосистеми Axient Digital користувачі AD600 отримують переваги від функцій уникнення перешкод, доступних із ShowLink®, унікальною функцією екосистеми яка забезпечує керування та зв’язок у реальному часі з усіма передавачами ADX. 

Хоча AD600 також сумісний із програмним забезпеченням Shure Wireless Workbench, що розширює можливості керування та моніторингу для користувачів, але головна його перевага, це якраз вміння обходитись без зовнішнього управління, та автоматичний менеджмент частот без участі RF-інженера під час шоу (у випадку використання радіосистем ADX). Після попереднього налаштування перед роботою, переконавшись, що все працює, а банки резервних частот заповнені, ви можете повністю довіритись пристрою. Він автоматично буде змінювати частоти на мікрофонах та приймачах, у випадку виникнення перешкод, без втручання людини. 

Екран монітора менеджера AD600

З екрану монітора AD600 ви можете отримати доступ до головного меню та інструментів сканування.

На головному екрані AD600 можуть відображатись:

  • Доступ до головного меню.
  • Інструменти сканування: Доступ до інструментів сканування.
  • Стан сканування: вказує, чи є поточне уявлення скануванням у реальному часі чи збереженим файлом.
  • Антени AF: Кожна антена має кольорове маркування на графіку RF.
  • Максимальні піки: поєднує піки всіх активних антен у реальному часі на одному графіку.

Антенні порти

AD600 має 6 антенних портів на задній панелі. Кожен порт можна налаштувати відповідно до смуги пропускання підключеної антени. При використанні активних антен можна увімкнути живлення  антен (BIAS).

Тепер ви можете контролювати найскладніші конфігурації, в тому числі з використанням режиму Quadversity для приймачів і антенами, розташованими у місці прийому радіосистем вушного моніторингу. Та багато інших варіантів контролю РЧ-ситуації.

Мережевий інтерфейс менеджера AD600

На відміну від попередника, AD600 має 4-портовий мережевий інтерфейс, який дозволяє як керувати пристроєм/об’єднувати всі радіосистеми Shure у спільну мережу, так і працювати з Dante, який є інтегрованим рішенням для моніторингу цифрового звуку і використовує стандартний протокол «IP over Ethernet», та безпечно співіснує в одній мережі з ІТ та даними управління. Два порти мають PoE, тобто дозволяють підключити ShowLink® с живленням по Ethernet.

Мережевий браузер AD600

У пристрій AD600 вбудований інструмент браузера для перегляду всіх мережних пристроїв Shure.

Інструменти сканування AD600

AD600 може сканувати та зберігати періоди радіочастотної активності в радіочастотному спектрі. Файли сканування можна зберегти для подальшого використання або завантажити для розширеного узгодження частот.

Моніторинг аудіо за допомогою функції прослуховування

Функція прослуховування AD600 дозволяє моніторити активність у радіочастотному спектрі за допомогою навушників та контролювати демодульований звук для сумісних пристроїв через роз’єм для навушників.

Функція прослуховування може відслідковувати наступні типи РЧ-сигналів:

  • Аналогові FM сигнали бездротової системи Shure, такі як: Axient, UHF-R, ULX, SLX, BLX, PSM1000, PSM900, PSM300.
  • Аналогові FM-сигнали від бездротових систем сторонніх виробників.
  • Незашифровані сигнали Axient Digital (стандартні та високої щільності HD).

Моніторинг списку частот

Монітор списку частот відображає пристрої в мережі та стан призначених частот. Пристрої мережі з’являються в пулі частот разом зі статусом частот.

Ви можете зберігати дані сканування або імпортувати файли сканування з внутрішнього диска AD600 або зовнішнього диска, підключеного до USB-порту AD600.

Журнал подій

У журналі подій записуються дії менеджера AD600 та керованих ним пристроїв. Кожна подія містить ідентифікатор, позначку часу, категорію та опис, які допомагають усунути неполадки. У журналі зберігається до 9999 подій. Останні події відображаються у верхній частині журналу. Коли ліміт пам’яті досягнуто, найстаріші події перезаписуються.

Просто введи E-MAIL!

Подпишись на новости Soundman 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest