AVID Pro Tools 2023.3 – з нативною підтримкою процесорів Apple Silicon M1/M2

AVID Pro Tools_2023.3

AVID оголосила про доступність Pro Tools 2023.3. Це останнє оновлення, яке забезпечує вбудовану підтримку процесорів Apple Silicon разом із деякими новими параметрами програмного забезпечення для редагування висоти тону та тривалості, а також представляє PlayCell, новий віртуальний музичний інструмент.

AVID Pro Tools 2023.3 with native Apple Silicon M1|M2

Нативна підтримка M1/M2

З цим оновленням Pro Tools тепер повністю адаптований для нативної роботи на процесорах Apple Silicon, що дозволяє користувачам комп’ютерів Mac із M1 та M2 отримати переваги від значного покращення продуктивності. Час офлайн баунсу значно скоротився, а використання плагінінами процесору і загальна швидкість реагування програмного забезпечення набагато покращілися.

Ключові функції, яких бракувало в бета-версії, тепер присутні з усіма плагінами та інструментами AIR (окрім Structure Free, який незабаром з’явиться), Cloud Collaboration, MP3 Export, Score Editor, Chord Extraction та X- Form Audio Suite і алгоритм у Elastic Audio тепер працюють на найновіших процесорах Apple.

Як було оголошено в бета-версії, панелі керування Avid ICON, C24 і Command 8 не працюватимуть у новій рідній версії. Avid каже, що хоча вони офіційно припинили підтримку протягом кількох років, вони повинні продовжувати працювати під час запуску Pro Tools через Apple Rosetta 2.

Melodyne in Pro Tools

Elastic Audio

На додаток до підтримки X-Form, Avid додала абсолютно новий алгоритм до функції Elastic Audio DAW у формі élastique Pro V3 від zplane.development. Доступний у всіх версіях програмного забезпечення, алгоритм обіцяє стабільну синхронізацію, міжканальну фазову когерентність і розтягування з точністю до семплу, а також забезпечувати зсув висоти тону, що зберігає форманту, як для монофонічного, так і для поліфонічного аудіо в реальному часі.

PlayCell

PlayCell — це новий інструмент віртуального зразка, який пропонує велику бібліотеку барабанів, піаніно, гітар, басів, синтезаторів, оркестрових та інших інструментів. Простий, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс має на меті надати користувачам швидкий і легкий спосіб підбору своїх звуків, з кожним інструментом, оснащеним набором попередньо призначених макроелементів керування, які були розроблені, щоб забезпечити точний контроль над характером кожного патча.

Нові звуки залишаться доступними через нову програму Sonic Drop, яка запропонує тим, хто має активну підписку або плани оновлення, регулярний доступ до нових семплів, циклів і пресетів інструментів. PlayCell буде доступний у Pro Tools Studio та Ultimate, але не в Pro Tools First.

AVID Pro Tools_2023.3

Інші вдосконалення

В оновленні представлено низку інших удосконалень. Тепер користувачі можуть переходити за допомогою tab до контрольних точок автоматизації або двічі клацати між ними, щоб вибрати діапазон. Групи редагування тепер можуть включати лінійки. Це дозволяє включати таку інформацію, як маркери та зміни темпу, до змін аранжування або повторного узгодження, і тепер можна перейти до All group з меню ID вікна Modify Group. На основі відгуків користувачів до розділу Quantize Controls, вікон редагування та панелей інструментів редактора MIDI також додано низку нових функцій і покращень.

Доступність

Pro Tools 2023.3 тепер доступний для всіх клієнтів Pro Tools з активною передплатою або безстроковою ліцензією з активним планом оновлення програмного забезпечення та підтримки.

 

Просто введи E-MAIL!

Подпишись на новости Soundman 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest