MAG Audio STING 8 – 2-полосна компактна акустична система високої якості і продуктивності

MAG Audio STING 8 — продукт не новий, але є як мінімум 2 причини, чому я вирішив про нього згадати. Перша — я необачно пропустив вихід STING 8, який стався у період короновірусного локдауну. І дарма, бо це дуже вдалий та високоякісний український продукт, який приємно здивував мене і багатьох, хто мав нагоду його почути. По-друге, виробник даної моделі натякає, що нас чекає продовження серії, а отже є сенс придивитися до її родоначальника. 

Перед тим, як перейти безпосередньо до виробу, хочу звернутися до колег-звукорежисерів. Здається, багато з нас забули про доцільність, та вирішили, що для роботи у всіх випадках підходять тільки лінійні масиви. Хоча в деяких випадках класний point source кладе на лопатки масив. Коли у вас невеликий майданчик, два поінта з хорошими сабами можуть повністю вирішити задачу і полегшити життя усім.

Звичайно, можна бити з гармати по горобцям, але тоді вам потрібно поставити як мінімум по 4 модулі лінійного масиву на кожен бік, та використати вдвічі більше каналів підсилення і ліній комутації, не кажучи про необхідні розрахунки та складнішу логістику, а як результат — набагато вищу вартість ренталу і надлишковість звукового тиску, що не може бути використаний повною мірою. Це в часи, коли технології дозволяють отримати максимальний тиск до 135-140 дБ з компактного корпусу з двома вісімками-десятками + драйвер. Найчастіше основна енергія зосереджена у сабвуферах, краще вже відірватись на них, якщо потрібна “дискотека”. Вибір за вами, але не будьте звуковими снобами — спробуйте!

Я був свідком, як зал “Прометей” в Броварах на 500 місць цілком пристойно відпрацьовували 2 топи STING 8 та два SUB18 + фронтфіли. Навіть є фотодоказ з саундчеку:

Використання даної системи не обмежується портальним варіантом. Завдяки компактним розмірам, поворотному змінному рупору та різноманіттю аксесуарів ви можете отримати прекрасний фронт-філ, сайд-філ, або аутфіл, ар’єрний, а також зональний гучномовець, підбалконну підзвучку, або використати STING 8 у якості лінії затримки. 

MAG Audio Sting 8 open  grill
По конструкції STING 8 – це компактна фазоінверторна 2-полосна акустична система, яка побудована на власних компонентах MAG: двох когерентно розташованих неодимових 8’ вуферах та 1,5” неодимовому ВЧ-драйвері, що фазово узгоджені конструкцією, мають високу продуктивність і низький рівень спотворень. Одночасно передбачено використання як у прокаті так і фіксованих інсталяціях, тому присутні роз’єми Speakon і Phoenix Euroblock. 

Основні технічні параметри MAG STING 8:

  • НЧ: 2×8” динаміки з 2,5” звуковою котушкою
  • ВЧ: 1,5” компресійний драйвер з 2,8” звуковою котушкою
  • Потужність (RMS): 600 Ватт
  • Чутливість/Peak SPL: 98/135 дБ
  • Покриття: 110° x 40° або 70° x 40° (рупор змінний та поворотний)
  • Діапазон частот: 65 – 19000 Гц
  • Габарити та маса: 608 x 267 x 350 мм, 19.8 кг

Набір аксесуарів досить великий і зручний, що робить систему максимально універсальною як у випадку мобільного використання, так і стаціонарного. Простіше перерахувати:

  • ST8-PM – адаптери для стійок 35 мм, що мають можливість нахилу колонки вперед-назад. Це дозволяє використовувати гучномовці як окремо на триногах, так і встановити на стійку над сабвуфером.

  • ST8-FL – адаптер для підвісу, що має можливість задати кут нахилу, а також зробити двоточковий підвіс.
  • ST8-LNK – регульований кронштейн, який дозволяє з’єднати дві колонки між собою під кутом 20, 30 і 40 градусів, створивши вертикальний кластер

MAG Audio ST8-UB, ST8-H74, ST8-H110

  • ST8-UB – класичний U-подібний кронштейн, який допомагає інсталювати колонку горизонтально на будь-якій поверхні, з гнучким регулюванням куту нахилу.
  • ST8-H74 — замінний поворотний рупор  70° x 40°/ 40° x 70°
  • ST8-H114 — замінний поворотний рупор  40° x 70°/ 70° x 40°

Як можна було помітити, рупор драйвера не тільки поворотний (що дозволяє легко вибрати площину дисперсії) але й змінний, тобто доступний для замовлення як окремий аксесуар (110° x 40° або 70° x 40°). Цікаве рішення – для зручності визначення положення та типу рупора, на нього нанесені червоні мітки, які видно скрізь спеціально розширені в певних місцях отвори у захисній решітці.

Для зручного переміщення між майданчиками і збереження зовнішнього виду акустичних систем, Існують спеціальні дорожні кейси ST8-FC2, які вміщують два STING та всі аксесуари, необхідні для будь-якого сценарію монтажу. Для використання на вулиці передбачені STING 8 IP-версії колонок, що підтримують стандарт IP54 та є погодостійкими. 

Корпус гучномовця та більшість аксесуарів також доступні в білому але за бажанням можуть бути опціонально (за доплату) виготовлені у іншому кольорі за шкалою RAL.

Універсальність використання (як прокат, так і стаціонарні інсталяції):

  • Портали підвісні, у т.ч. кластером по 2 шт.
  • Портали на стійці (як автономно, так і на сабвуфері)
  • Фронтфіли, сайдфіли, аутфіли
  • Лінії затримки
  • Зональні гучномовці
  • Підбалконна підзвучка і т.д.

MAG Audio Sting 8 є дуже універсальним, компактним і якісним точковим гучномовцем, який здатен вирішити широкий спектр завдань, та в багатьох випадках дозволить відмовитись від надмірних зусиль та витрат, пов’язаних з використанням лінійних масивів. Це той тип колонок, якому завжди знайдеться робота у будь-якому ренталі чи фіксованій інсталяції!

Просто введи E-MAIL!

Подпишись на новости Soundman 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest