AlphaTheta (ex. Pioneer DJ) HDJ-F10 – безпровідні повнорозмірні діджейскі навушники

AlphaTheta HDJ-F10 cover

Ось і настав той момент коли Noritsu Koki Co., Ltd, що придбала підрозділ Pioneer DJ і в 2020 році офіційно змінила назву компанії на AlphaTheta Corporation, почала активно випускати продукти під новим брендом. Відмічається, що перейменування було “частиною процесу реструктуризації та адаптації бренду до нових умов ринку”.

З точки зору маркетингу, не дуже зрозуміло, навіщо брати топовий, потужно розкручений бренд, якому у 2024 виповнюється 30 років і змінювати неймінг на маловідомий загалу AlphaTheta. Мені чомусь сумно, відчуття, ніби вмирає легенда, яка зароджувалась та йшла до вершини на наших очах. Але відкинемо емоції, та перейдемо до справи.  

AlphaTheta HDJ-F10

Отже AlphaTheta HDJ-F10 – перша флагманська професійна бездротова закрита модель навушників для діджеїв під цим брендом. І друга на ринку (після AIAIAI з TMA-2 Wireless+), що просуває безпровідний варіант моніторингу для діджеїв. 

AlphaTheta HDJ-F10

Заявлено, що новинка оснащена 40-міліметровими капсюлями в поєднанні з композитною плівковою діафрагмою PEEK-PU-PEEK, виготовленою з двох різних матеріалів, що допомагає досягти деталізованого звуку у всьому доступному діапазоні частот від 5 Гц до 30 кГц. Конструкція корпусу, у свою чергу, поєднує фазоінверторний канал та повітряну камеру, що забезпечує ефективну звукоізоляцію, а також розширені та підсилені НЧ. Крім цього, передбачено режим активного шумозаглушення та режим акустичної прозорості.

AlphaTheta HDJ-F10 + HP-TX01

Навушники можуть похвалитися унікальною технологією SonicLink, яка за допомогою спеціально підключеного передавача (HP-TX01) до будь-якого лінійного джерела забезпечує передачу звуку з затримкою лише 9 мс (це в 20 разів швидше, ніж зазвичай використовується кодек Bluetooth SBC), відкриваючи доступ до точного бездротового моніторингу та мікшування. Але чесно кажучи, затримка могла би бути ще меншою, вже багато років доступні технології, що дозволяють вкластись у 2 мс для радіопередачі цифрового стереосигналу. І як я бачу, наступним кроком мали би стати діджейскі пульти AlphaTheta з вбудованим передавачем SonicLink. Це зменшило би кількість необхідних аксесуарів, та спонукало діджеїв купувати навушники саме цієї марки. 

AlphaTheta HDJ-F10 + HP-TX01

Як зазначає виробник, HDJ-F10 відрізняються високою міцністю і пройшли суворий ударний тест за військовим стандартом США MIL-STD-810H. Це, безперечно, вражає.

Технічні характеристики AlphaTheta HDJ-F10:

  • Тип: закриті, динамічні
  • Профілі Bluetooth: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
  • Кодеки: SBC, AAC
  • Рівень звукового тиску: 105 дБ
  • Діапазон частот: 5 Гц – 30 кГц
  • Імпеданс: 32 Ом
  • Вага: 356 г (без кабелю).

Повідомляється, що автономна робота HDJ-F10 складає 9 годин з SonicLink або 30 годин з Bluetooth 5.2 (з увімкненим ANC). Однак, користувачі також зможуть контролювати свій сет за допомогою звичайного кабельного з’єднання.

Зазначається, що навушники мають вбудований мікрофон, який дозволяє здійснювати та приймати дзвінки без рук за допомогою голосових помічників, таких як Siri або Google Assistant. Вони постачаються з 1,2-метровим спіральним кабелем (приблизно 3,0 м у витягнутому вигляді), 6,3-мм стерео-адаптером, а також USB-кабелем для зарядки (USB Type-C на USB Type-C), парою запасних амбушур і сумкою для перенесення.

Виробник зазначає, що консьюмерські функції залишили для того, щоб до і після роботи, діджей міг продовжувати користуватись тими самими навушниками, не змінюючи модель на іншу. 

AlphaTheta HDJ-F10 control

AlphaTheta HDJ-F10 будуть доступні для покупки до кінця 2024 року, в двох версіях: з передавачем HP-TX01 за ціною близько $500 і без нього за $390. Варто зазначити, що передавач можна буде придбати окремо за ціною $130, що на 20$ дорожче, ніж одразу у комплекті. 

Просто введи E-MAIL!

Подпишись на новости Soundman 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest