Neumann MT 48 — перший аудіоінтерфейс від відомого бренда

Neumann MT-48 Top view on black

Neumann – один із провідних світових виробників студійного обладнання, оголошує про запуск свого першого в історії аудіоінтерфейсу MT 48. Це стало сюрпризом для багатьох, хоча тенденція до розширення номенклатури бренду прослідковувалась і раніше. У 2010 році виробник легендарних мікрофонів, презентував свої перші студійні монітори, а пізніше у 2019 ще й навушники.

Хто уважно слідкував за новинами ринку Pro Audio, швидше за все в курсі, що Sennheiser Group (у яку також входить Neumann.Berlin) придбала акції швейцарського бренду Merging technology, який відомий серед професіоналів аудіотехніки своїми преміальними аудіоінтерфейсами високої роздільної здатності та мережевими рішеннями для аудіо. Тож для них це більш очікувана новина, адже Neumann MT 48 це допрацьована версія аудіоінтерфейсу Merging Anubis, який залишається доступним для придбання. 

Для Neumann це важлива віха у майже 100-річній історії бренду, оскільки вона замикає цикл цифрового аудіо-виробництва, розширюючи портфоліо за межі мікрофонів, гучномовців і навушників, та реалізуючи принцип гарантованої якості від моменту захоплення джерела звуку до його акустичного відтворення після обробки.

Neumann MT-48 Top view
Аудіоінтерфейс Neumann MT 48, як вже згадувалось, є спадкоємцем Merging Anubis, але на відміну від нього має додаткові можливості підключення USB і ADAT, а також новий інтерфейс користувача, оптимізований для максимальної простоти використання в студійних програмах. Динамічний діапазон 136 дБ (A) і мікрофонний попередній підсилювач з підсиленням до 78 дБ – одні з найкращих показників на ринку. MT 48 має 4 аналогових входи (з них 2 на XLR роз’ємах) та 8 аналогових вихідних каналів (4 стереовиходи) і розширюється за допомогою ADAT (з можливістю перемикання на S/PDIF) та AES67. MIDI I/O також включено. 

Neumann MT-48 Rear

Інтерфейс може похвалитися двома надзвичайно потужними підсилювачами для навушників із наднизьким вихідним опором, що забезпечує максимальну продуктивність для будь-яких навушників. Вбудовані ефекти DSP включають потужний еквалайзер, комплексну динамічну обробку та реверберацію. Крім того, унікальна технологія подвійного виведення MT 48 дозволяє користувачам записувати сигнали до і після ефектів одночасно. Чотири незалежних мікшера, по одному для кожного стереовиходу, забезпечують ідеальний моніторинг. Інтуїтивно зрозумілий сенсорний інтерфейс дозволяє користувачам легко змінювати рівні каналів, панораму та інші параметри. Моніторними міксами та всіма параметрами можна керувати безпосередньо на пристрої. Для користувачів, які бажають керувати MT 48 зі свого комп’ютера або планшета, доступна програма дистанційного керування та веб-контроль через браузер.

«МТ 48 є великим кроком вперед для компанії Neumann»,

— зазначає Portfolio Manager Себастьян Шмітц.

«Додавши досвід Merging Technologies у AD/DA перетворенні та цифровому аудіо до глибоких знань Neumann у мікрофонах і моніторингу, ми створили продукт, який є дійсно винятковим з точки зору якості звуку, функціональності та простоти використання».

Генеральний директор Neumann Ральф Оель додає:

«Як легендарний виробник мікрофонів, Neumann завжди був синонімом досконалості в технологіях запису. За останнє десятиліття ми показали, що Neumann може привнести таку ж безкомпромісну якість у гучномовці та навушники. MT 48 завершує ідеальний сигнальний ланцюг: нарешті, ви можете отримати якість Neumann у всьому що знаходиться між джерелом звуку і вашими вухами».

Neumann MT-48 Packaging Open

Особливості Neumann MT 48:

  • Провідні у своєму класі AD/DA перетворювачі з величезним динамічним діапазоном (136 дБ)
  • Потужні низькоомні виходи на навушники (0.035 Ом)
  • Інтуїтивно зрозумілий сенсорний інтерфейс користувача
  • Обробка DSP (еквалайзер, динаміка, реверберація)
  • 4 незалежних мікшера з вбудованим talkback
  • Підключення USB, MIDI, ADAT і AES67

Аудіоінтерфейс MT 48 буде демонструватися на виставці NAMM 2023 і з’явиться у дилерів Neumann по всьому світу через кілька тижнів. Для отримання додаткової інформації про цей продукт відвідайте веб-сайт виробника. Рекомендована роздрібна вартість у Європі/США: €1995/$1850.

Просто введи E-MAIL!

Подпишись на новости Soundman 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest