MAG Audio Sting 6Q – компактний 6″ коаксіальний point source

MAG Audio Sting 6Q cover
Ринок лінійних масивів є на мою думку достатньо «перегрітим», задовольняючи сьогодні будь-які потреби і смаки як прокатних, так і інсталяційних компаній, пропонуючи шалений вибір різноманітних рішень. Але питання компаньйонів для великих систем залишаються. Потреба в потужних і якісних пойнтах є нагальною, коли потрібно підзвучити окремі зони та підбалконні простори, розмістити компактні фронтфіли (які б не заважали перегляду і відеозйомці), створити моніторинг на сцені, у оркестровій ямі на рівні вух виконавців та таке інше.

І ось MAG Audio, найбільший у східній Європі виробник професійний акустичних систем з України, анонсує розширення своєї топової лінійки пойнтів STING. Нещодавно я згадував про систему STING 8, яка вже знайшла своїх прихильників у світі ренталу та інсталу, але нова модель кардинально відрізняється від неї як габаритами, так і конструкцією.

MAG Audio Sting 6Q front

Новий член сімейства STING 6Q є суперкомпактним та зовнішньо привабливим коаксіальним гучномовцем. Він продовжує традиції Sting 8 у плані універсальності та багатофункціональності, а також слідує ідеології отримати максимум потужності і якості у встановлених габаритах.

MAG Audio STING 6Q побудований на 6,5” коаксіальному динаміку, спеціально розробленому інженерами MAG з метою забезпечення максимальної продуктивності та мінімального рівня спотворень. Для цього вуфер має два алюмінієвих демодуляційних кільця та оптимізовану котушку з намоткою на ребро. ВЧ-драйвер з титановою діафрагмою 1,5” навантажений на рупор з конічною діаграмою направленості 100° x 100°. Коаксіальне компонування динаміків забезпечує чіткість звукового образу, мінімізацію фазових спотворень, а також лінійну АЧХ у робочому діапазоні частот.

Основі технічні характеристики MAG Audio STING 6Q:

✔️ Коаксіальний гучномовець 6″ + 1.5″
✔️ Номінальна потужність: 150 Вт
✔️ Діапазон частот (−10дБ): 82 – 20000 Гц
✔️ Peak SPL: 124,8 dB
✔️ Чутливість (1В/1м) 91 дБ
✔️ Номінальний кут розкриття: 100° x 100°
✔️ Габарити: 200 x 210 x 200 мм
✔️ Вага: 4,4 кг.

Традиційно MAG Audio пропонує якусь нереальну кількість продуманих аксесуарів та кріплень, що забезпечує максимальну універсальність як мобільного, так і інсталяційного використання гучномовців STING 6Q. Якщо цього буде замало, компанія готова створити будь-яке специфічне кріплення для ваших умов, але звісно не задарма)

Sting 6Q on mic stand

Дана модель з коробки пропонує встановлення безпосередньо на стандартну мікрофонну стійку 5/8”. Це найбільш швидкий та зручний варіант, який не потребує окремих аксесуарів і може бути використаний будь-де та будь-коли. 

Sting 6Q adapters: ST6-PM & ST6-PM30
Якщо вас не влаштовує встановлення на мікрофонну стійку і потрібен більш стійкий, надійний і прогнозований варіант, існує перехідник для використання зі стандартною акустичною стійкою 35 мм. Це також забезпечить більшу сумісність при необхідності встановити гучномовець на сабвуфер. Адаптери на акустичну стійку 35 мм пропонуються в двох варіантах: фіксований ST6-PM та більш функціональна модель ST6-PM30 з регульованим кутом +20°…-10°.

Sting 6Q adapters: ST6-TA & CBM-150
Ще один варіант використання, якого не вистачає багатьом (всім) іншим виробникам, це унікальна підставка ST6-TA, яка має сподобалась інженерам прокатних компаній. Вона дозволяє не просто надійно встановити гучномовець на будь-який горизонтальній поверхні, але й забезпечити потрібний кут нахилу +45°…-25°. Ідеально для фронтфілів. Що цікаво, цей варіант (як і два попередніх) можна використовувати і з моделями інших виробників, що мають різьбу 5/8”.

Також передбачений кронштейн для інсталяції на стелю – CBM-150 що дозволяє нахил -0°…-90° і поворот на 360°.

Sting 6Q adapters: CBM-150 & MN Mounting WRM-18

Для інших варіантів інсталяції, в першу чергу настінної, на тиловій частині колонки передбачено стандартне кріплення VESA 100 x 100. Виробник рекомендує використовувати надійні вироби MN Mounting, наприклад, модель WRM-18.

Для мобільного підключення передбачені два роз’єми Speakon, а роз’єм Phoenix буде у нагоді для інсталяцій. Доступні версії на 4, 8 і 16 Ом, що гарантує максимальну адаптацію під ваші потреби.

MAG Audio Sting 6Q bottom & rear
Композитний корпус Sting 6Q створений за унікальною гібридною антирезонансною технологією Polycomp©. Каркас на 75% дерев’яний та ще на 25% складається з поліуретану. Поєднання матеріалів різної щільності додатково гасить паразитні вібрації. Отримана при цьому форма корпусу зменшує кількість внутрішніх стоячих хвиль.

MAG Audio Sting 6Q. Будова корпусу, композиційна конструкція PolyComp
Отже, MAG Audio Sting 6Q є суперкомпактним, багатоцільовим і якісним коаксіальним гучномовцем, що вирішує широкий спектр завдань та забезпечує високу якість звучання будь-де. Він відмінно доповнить вашу систему у якості візуально малопомітних фронтфілів, підзвучить потрібні зони та підбалконні простори, послугує індивідуальним монітором у оркестрі чи бенді, та навіть у якості основної стереосистеми для невеликих приміщень.

Очікувана роздрібна ціна на рівні $449. 

Просто введи E-MAIL!

Подпишись на новости Soundman 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest